Monument Voor Ouderen

 

In 2010 ben ik gestart met mijn project Monument Voor Ouderen, dat uiteindelijk resulteerde in een 20- tal grote geschilderde portretten.
Als onderwerp heb ik onze oudste generatie genomen, waarbij ik naast het schilderen tevens interviews van hen en/ of hun familieleden heb afgenomen.
Op de randen van de portretten zijn de woorden geschilderd die naar hun levensgeschiedenis verwijzen.
Na mijn ouders, kwamen familieleden, ouders van vrienden en bewoners van verzorgingshuizen aan de beurt.
 
ONDERZOEK
Naast zelfonderzoek : wat betekent het voor mij om ouder te worden, is ook de tijd een boeiend gegeven voor mij : wat doet de tijd met ons, wat doet de tijd met ons gelaat?
 
BIJDRAGE AAN DE MAATSCHAPPELIJKE DISCUSSIE
Gelijk met de aanvang van mijn project had ik sterk de behoefte aan te sluiten bij maatschappelijke zaken zoals een symposium, een lezing, een film of boekpresentatie met mijn expositie. Mijn wens is : een rondreizend monument, waarbij aandacht voor onze oudste generatie van essentieel belang is voor een zorgzame samenleving.
 
MONUMENT OPRICHTEN
MVO is bedoeld als eerbetoon aan onze oudste generatie en aan de schoonheid van de ouderdom.Ik heb vooral de kracht willen vastleggen en een tegengeluid willen laten horen w.b. de hele verjongingsindustrie, zoals botoxbehandelingen en allerlei gezichtscorrecties.
Zie (video's):

Uitspraken van Filosofen

www.ritasusebeek.nl © 2022